Overstappen

Beëindigen energiecontract

Dit doet de huidige energieleverancier.

Verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen kunt u uw huidige energiecontract behouden. U hoeft alleen uw nieuwe adres door te geven aan uw energieleverancier.
Wilt u overstappen naar een andere leverancier die goedkoper of duurzamer is? Dat kan.

Welke energieleverancier heeft u
Ga na bij welke energieleverancier u een contract heeft. Het energiecontract is gebonden aan een persoon. Als u wilt overstappen van energieleverancier, kijk dan naar de opzegtermijn van uw energiecontract. Sommige leveranciers hebben een opzegtermijn en een opzegvergoeding, wanneer u vroegtijdig overstapt. U kunt kosteloos overstappen wanneer u een contract heeft voor onbepaalde tijd. Er staat dan geen einddatum op het contract. Vergoeding in rekening voor verhuizen?

Verhuizing doorgeven
Het is belangrijk om uw verhuizing op tijd door te geven. Dit moet minimaal 2 weken voor de verhuizing. Uw energieleverancier zet uw contract dan over op het nieuwe adres. Het doorgeven van de verhuizing kan al vanaf 3 maanden voor de verhuizing. Dit kan via een formulier of via internet. U moet de verhuizing altijd doorgeven bij uw huidige energieleverancier. Deze regelt alles.

Meterstanden
De meterstanden moeten worden genoteerd. U noteert de meterstanden op de dag van verhuizing en geeft dit door aan uw energieleverancier. Het doorgeven van de meterstanden moet binnen 2 weken gebeuren. Dit kan middels een formulier of via internet.

Eindafrekening
Vervolgens controleert u de eindafrekening. Staan de goede meterstanden er op? Dan bent u klaar. Is dit niet het geval, neem dan contact op met uw energieleverancier. Dit moet uiterlijk 5 werkdagen voor de derde maand na het overstappen.

Wanneer u nog geen energiecontract hebt of inderdaad wil overstappen tijdens de verhuizing, gebruik dan de energievergelijker van NuBesparen.com!

Aanbevelingen/tips

Voordelen NuBesparen
Door gebruikt te maken van de energievergelijker, kunt u veel geld besparen op uw energiekosten. De voordelen van Nubesparen op een rij:

  • Binnen 8 weken krijgt u een cashback op uw rekening
  • Zelf bepalen wanneer u overstapt 

De opzegvergoeding
Wanneer u een energiecontract heeft die 1-5 jaar loopt, heeft een contract voor bepaalde tijd. Als u tussentijds wilt overstappen, mag de energieleverancier een opzegvergoeding vragen. Er zijn een aantal energieleveranciers die deze kosten op zich nemen. Zij betalen dan de opzegvergoeding voor u.

U kunt uw energiecontract opzeggen:

1. Wanneer het contract ten einde loopt
U kunt overstappen op de datum dat het contract ten einde is. U kunt dan kosteloos overstappen naar een andere energieleverancier. Uw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat het oude contract wordt gestopt. U moet wel op tijd, minimaal 30 dagen voordat het contract afloopt, aan uw energieleverancier melden dat u op die datum wilt stoppen

2. Nadat de einddatum is geweest
Als u opzegt na de einddatum op het contract, kan uw leverancier uw contract stilzwijgend verlengd hebben. Dit is een contract voor onbepaalde tijd. Deze kan u zelf opzeggen op elk moment.

3. Voordat het energiecontract afloopt
Afhankelijk van hoelang het contract nog doorloopt, kan de leverancier een hogere of lagere opzegvergoeding vragen. Bij een 1-jarig contract zal dit lager zijn, dan bij een 5-jarig contract bijvoorbeeld. NuBespraren.com kan u hier altijd bij helpen. De opzegvergoeding worden ook vermeld in…

Tussentijds overstappen

Het tussentijds overstappen naar een andere energieleverancier loont zich wanneer de kosten lager zijn, dan de opzegvergoeding die u moet betalen. Let wel op de eventuele welkomstpremie van de oude leverancier die u eventueel misloopt door tussentijds overstappen.